Produkter

Produkter

MotorGardinen

MotorGardinen startas från fjärrkontrollen och stannar själv vid det övre/nedre stoppläget, eller om man dessförinnan trycker på stopp. Det finns även ett "mittemellan stoppläge" dit gardinen går om man startar den med ett långtryck på stoppknappen. Stopplägen ställs enkelt in från fjärrkontrollen.

 

Motorn sitter monterad inne i rullgardinsröret och MotorGardinen kan beställas med tre olika typer av motorer. Det är samma pris oavsett motor.

 

Fjärrstyrd motor 230V (Vår "standard motor")

Från motoränden sticker en 220cm lång vit sladd ut som ansluts till vanligt vägguttag, 230V. Motorn kan styras trådlöst av en eller flera fjärrkontroller. Önskas i stället någon av de två motortyperna nedan så anges det som "meddelande" i beställningen.

 

Sladdstyrd motor 230V

För den som vill styra med eget system har vi "sladdstyrda motorer" som du kan ansluta ett relä till som är kompatibelt med ditt system. Dessa motorer går dock inte att styra med våra superbra fjärrkontroller.

Kontrollerna

Fjärrkontroller

Det finns 3 typer av fjärrkontroller ("1-kanals", "4-kanals med timer" samt "8-kanals"). Fjärrkontrollerna är vita och har sidor i borstad aluminium. Deras väggfäste är i plexiglas och har en magnet som håller fjärrkontrollen på plats på ett "svävande sätt".

 

Timer finns på den 4-kanliga fjärrkontrollen. Timern har åtta programerbara "tidlägen". För varje tidläge kan man ställa in en tid då gardinen ska gå upp och en tid då den ska gå ned. Tidläget kan sättas att gälla en enskild veckodag, för Må-Fre eller alla dagar i veckan. Dessutom kan man ställa in vilken kanal som aktuellt tidläge ska skicka signalen på. Man kan alltså ange olika upp och nedtider för olika gardiner i huset.

 

1-kanals väggknapp

Väggknappen monteras på vägg. Den har samma form och storlek som en lysknapp.

 

Solsensor

Solsensorn monteras med sin sugkopp på ett fönster. Den skickar ned motorgardinen när det blir ljusare än inställd ljusstyrka och skickar upp motorgardinen när det blir mörkare.

 

Kontrollernas signal

Kontrollerna använder radiosignal. Signalen går igenom väggar och kontrollerna behöver inte riktas mot motorgardinen. En kanal från en kontroll kan matchas ihop med en eller flera gardinmotorer. Har man en flerkanalig kontroll kan man därmed styra flera gardiner individuellt samt i grupp. Kontrollerna använder "rullande koder" vilket är det bästa systemet på marknaden för att undvika att någon kopierar din fjärrsignal och tar kontroll över dina motorgardiner.

 

Pris: 1-kanals=250 kr, 4-Kanals med timer=450 kr, 8-kanals=520kr, 1-kanals väggknapp=250kr, Ljussensor=450kr.

Rullgardinsvävar

Svenska kvalitetsvävar

Vi använder rullgardinsvävar från svenska Almedahls www.almedahls.se.

 

Höjd

Höjden på gardinerna blir 190cm. För vitt tyg kan man även beställa höjden 225cm. Högre höjd går att ordna för gardiner med bredd under 235cm. Skicka oss ett mail om ni behöver högre höjd så återkopplar vi med prisuppgift.

 

Rullgardinsväv "Blackout"

Vi har hemma blackout i ovanstående färger.

 

Fibertyp = 100%Polyester

Tjocklek = 0.5mm

Väv av typen "blackout" släpper inte igenom något ljus och finns i färgerna ovan. Har vit baksida vilket gör att tyget absorberar så lite värmeenergi som möjligt.

 

Rullgardinsväv "Elegant"

Motorgardin med tyget elegant

 

Fibertyp = 100%Polyester

Tjocklek = 0.2mm

En "translucent" väv som släpper igenom ljus men som man inte kan se igenom. Vanlig att använda när man vill ha insynsskydd/minskad värmeinstrålining men samtidigt få kvar ljus i rummet. Finns i vitt.

 

Rullgardinsväv mönstrat

Våra mönstrade tyger

 

Edsviken är en vit väv med ett grågrönt bladformat mönster. Väven är av typen "Blackout", se ovan.

 

View är en vit mönstrad väv som släpper igenom ljus. De mönstrade partierna är lite tätare och framträder tydligt när ljuset faller på. Mönstret syns både inifrån och utifrån. Väven är av typen "Elegant", se ovan.

 

 

Utan tyg

Det går att köpa rullgardinen utan tyg, vilket kan vara lämpligt om man vill flytta över tyg från en befintlig rullgardin som man vill få motordriven.

Motorgardin.se drivs av

Nordorder

070-6520729

info@nordorder.se

Kartlavsvägen 14, 80592 Gävle